top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαstayiafarm

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!! Μέλι με φύλλα βρώσιμου χρυσού...

Ναι, καλά διαβάσατε μέλι με χρυσό!! Πολυτέλεια για τη σημερινή Ελλάδα, ανάρπαστο σε επιλεγμένα σημεία στο εξωτερικό. Κι όλα αυτά από μια σύμπτωση! Αλλά τίποτα τελικά δεν είναι σύμπτωση σε αυτή τη ζωή.. Γιατί πολλοί κοιτάζουν αλλά λίγοι βλέπουν!!

Η ιστορία της «Vasilissa» ξεκινάει όταν το 2012 ο Γιάννης Καρυπίδης και η συζυγός του Σταυρούλα Θεοδώρου βρίσκονται στο γλέντι ενός γάμου οπού και δοκιμάζουν σαμπάνια με φύλλα βρώσιμου χρυσού. Αυτό ήταν! Από εκείνη τη μέρα το ζευγάρι κάνει σχέδια για το πως θα αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία. Εν τω μεταξύ, εγκαταλείπει τις σκέψεις για μετανάστευση στη Μ. Βρετανία όπου και ετοιμάζονταν να εγκατασταθεί εξαιτίας της κακής οικονομικής συγκυρίας στη χώρα μας. Τι είχαν στα χέρια τους; Την οικογενειακή παράδοση, από τη μεριά της Σταυρούλας, στην παραγωγή μελιού και καμία άλλη προυπηρεσία στις επιχειρήσεις ούτε και πρόσβαση σε κεφάλαια


Εκείνος λογιστής, εκείνη νηπιαγωγός ξεκινούν φτιάχνοντας τη δική τους φάρμα στην Εύβοια και συστήνοντας την εταιρία με τίτλο «Stayia Farm», το όνομα της οποίας προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων τους Sta(Σταυρούλας) και Yia (Γιάννης). Αφού σχεδίασαν με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή την συσκευασία του προιόντος πέρασαν στην παραγωγή μια μοναδικής καινοτομίας: το μέλι Vasilissa με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων!! Βέβαια, η παρουσία χρυσού σε μέλι πέρα από την αίσθηση πολυτέλειας που προσδίδει, έχει και πολύτιμες για την υγεία ιδιότητες. Το πολύτιμο μέταλλο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων αλλά και στην ψυχική ευεξία.

Ο χρυσός μεταφέρεται μέσω της ουσίας γ-PGA, της οποίας η ισχυρή ενυδατική φόρμουλα συγκρατεί την υγρασία για ένα υγιές και απαλό δέρμα, ενώ προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις ελεύθερες ρίζες. Στα χρόνια της Κλεοπάτρας, ο καθαρός χρυσός ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα κοιμόταν με μάσκα χρυσού κάθε βράδυ!! Φυσικά η εταιρία δεν διαθέτει μόνο αυτό το προιόν αλλά και αγνό ελληνικό μέλι με τις ιδιότητες του βασιλικού πολτού, της μαστίχας Χίου, του ξύλου κανέλλας, της λεβάντας, του θιβετιανού γκότζι μπέρι και της καυτερής κόκκινης πιπεριάς. Οι τιμή του μπορεί να φτάνει και ως 50 ευρω το βαζάκι. Οι δύο νέοι επιχειρηματίες δεν έμειναν εκεί. Ανακάλυψαν τα κατάλληλα κανάλια διανομής και το προιόν πλέον βρίσκεται σε επιλεγμένα delicatessen του εξωτερικού και βέβαια στα Harrods, στο Λονδίνο!


Ηθικό δίδαγμα: Παντού υπάρχουν ευκαρίες αρκεί να τις αρπάζεις και να είσαι σε εγρήγορση και οπλισμένος με διάθεση για δημιουργία…Πηγή: laif

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page