top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαstayiafarm

14 παραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα σε ένα τραπέζι

Δεκατέσσερεις εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα από την Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Φωκίδα) συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη και Δημιουργική Οικονομία IdeasLab (ideaslab.today), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr).

Στην εκδήλωση – με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση- συμμετείχαν οι εταιρείες: Μανιτάρια Δίρφυς, B Fresh Spitiko, Askada Farm, Fos Natural Activity - Mala Perouviana, ΜΕΛΛΗΝ, Royal Food, Agrifarm, Stayia Farm, GET, Sykofagos, Παραδοσιακά Ζυμαρικά Δαρδούμα, Πύθιο, Kumilio, Stevia Hellas Coop.


Οι παραγωγοί παρουσίασαν τις ιστορίες των προϊόντων τους, συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα. Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, η κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, μιλώντας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προδιέγραψε τους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη και την προβολή των θετικών παραδειγμάτων στον αγροτοδιατροφικό τομέα - παραδειγμάτων εταιρειών που διακρίνονται αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή και συνδυάζοντάς την με την καινοτομία και την εξωστρέφεια.


Από τη πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μία σύντομη παρέμβαση στην εκδήλωση, έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας την ανάγκη διερεύνησης μορφών και τρόπων συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τους φορείς και τις εν λόγω εταιρείες.

Η πρωτοβουλία «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» ξεκίνησε από την Στερεά και θα συνεχιστεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας μας.


53 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page