top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαstayiafarm

Stayia Farm - Ψηφίδες ενός νέου επενδυτικού χάρτη (εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ")

Το δίμηνο του #MenoumeSpiti ήταν καθοριστικό για να δοκιμαστούν και να αξιολογηθούν επιχειρηματικές επιλογές και καταναλωτικές συμπεριφορές στο πεδίο της αγοράς όπου το ράφι απέκτησε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν σοβαρό ανταγωνιστή: "την ψηφιακή βιτρίνα" των e-shops.


Ο Γιάννης Καρυπίδης ζει με την οικογένεια του στην πόλη της Χαλκίδας. Τα τελευταία χρόνια διευθύνει μία επιχείρηση με μια ευρεία γκάμα προϊόντων που έχουν στον "πυρήνα" τους το μέλι. Πολυταξιδεμένος και κοσμοπολίτης κατάφερε μέσα από τις επιχειρηματικές επιλογές του να παρουσιάσει μία στέρεη βάση εξαγωγικών επιδόσεων. Η χάρη των προϊόντων του έφθασε μέχρι τη μακρινή Δημοκρατία της Κορέας όπου το σύνολο των παραγγελιών διοχετεύθηκε στο καταναλωτικό κοινό μέσα από δυναμικά εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων. Με βάση αυτό το δεδομένο, η εταιρία Stayia Farm δοκίμασε τις δυνατότητες, τα όρια και τις αντοχές της σε αυτό το δύσκολο δίμηνο του #MenoumeSpiti. Ως προς αυτό επέλεξε να βασιστεί στην "ψηφιακή βιτρίνα"...


Μικροί παραγωγοί με εξωστρεφή προσανατολισμό



H Stayia Farm, η εταιρεία του Γιάννη Καρυπίδη, έδωσε τη μάχη της - πέρα από το ράφι των σουπερμάρκετ όπου βρίσκονται τοποθετημένα τα προϊόντα της - με όπλα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα, ένα για την Ελλάδα (www.superbfoods.gr) και το άλλο για όλο τον κόσμο με έδρα την Αγγλία (www.thebeebros.com). Οι επιδόσεις εξαιρετικές σε τέτοιον βαθμό που η ρευστότητα που δημιουργήθηκε στήριξε απόλυτα την παραγωγική της λειτουργία σε μία περίοδο όπου το ευρώ που δαπανάται από τους επιχειρηματίες δεν ξαναγυρίζει εύκολα και γρήγορα στα ταμεία της επιχείρησης. Άρα η "ψηφιακή βιτρίνα" με ένα ελάχιστο ποσό επένδυσης εξασφαλίζει ρευστότητα και όχι μόνο. Ο Γιάννης είναι σε θέση να πιστοποιήσει ότι μια "ψηφιακή βιτρίνα" που στηρίζεται σε γερά θεμέλια, δηλαδή έχει την απαραίτητη και αναγκαία παραγωγική συνείδηση, ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή, ο οποίος έχει παραπάνω της μιας επιλογής για την αγορά του. Επιπλέον δημιουργεί ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στο ράφι του σουπερμάρκετ και το ηλεκτρονικό κατάστημα.


Πάντως, το πιο σημαντικό δίδαγμα της αξιοποίησης της "ψηφιακής βιτρίνας" ήταν το εξής: Οι μικροί παραγωγοί με εξωστρεφή προσανατολισμό βρήκαν και αξιοποίησαν ένα εργαλείο επιβίωσης και ανάπτυξης που κράτησε όρθιες τις επιχειρήσεις και ζωντανό τον κόσμο της εργασίας αλλά και τις τοπικές αγορές - κοινωνίες.


Πηγή: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Άρθρο του Βαγγέλη Σταματίου


56 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page