top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαstayiafarm

Η εικόνα της «εκτός Τειχών» επιχειρηματικότητας

Τα τελευταία χρόνια οι «εκτός των Τειχών» επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα χάρις σε προγράμματα των Περιφερειακών Αρχών να συμμετέχουν παρουσιάζοντας και προβάλλοντας τα προϊόντα τους σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Τα προγράμματα αυτού του είδους αποτελούν σημαντική στήριξη για τις ίδιες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ειδικά για εκείνες τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μια από τις περιφέρειες που ενισχύει την συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκθέσεις όπως η Food Expo Greece 2017 που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα στο Metropolitan Expo στην περιοχή του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Μια καλή προσπάθεια που δημιουργεί χρόνο με το χρόνο παράδοση και «χτίζει» σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται.


Μια καλή προσπάθεια αρκεί... Και το «αρκεί» κρύβει μέσα του όλες τις ενδεχόμενες κακοτοπιές – τα τετριμμένα και την ρουτίνα, τους «ψηφοφόρους» και τις μικρές πολιτικάντικες σκοπιμότητες... Με άλλα λόγια, η παρουσία σε μια έκθεση πρέπει από χρονιά σε χρονιά να διαθέτει το στοιχείο της ανανέωσης, του καινούργιου και του διαφορετικού. Και αυτό σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί μέσα από τις ιδιαίτερες επιχειρηματικές παρουσίες η συνολική αντιπροσωπευτική ( και κατάλληλα επεξεργασμένη) εικόνα της επιχειρηματικότητας σε μια από τις μεγάλες Περιφέρειες της χώρας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη έχει επιλέξει για τις αναγκαίες παρεμβάσεις της να αξιοποιεί ως όχημα, την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη την οποία συγκρότησε με την συμμετοχή ιδιωτών, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεταιρισμών κ.α. Επικεφαλής της είναι ένας «αιρετός επιχειρηματίας» - ο Γιώργος Κελαϊδίτης, επικεφαλής της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής χοιρινού κρέατος είναι και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος.


21 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page